Worteltjestaart recept met crème topping!

worteltjestaart

Een paar weken geleden maakte ik worteltjestaart. Gewoon omdat ik daar zin in had. De foto’s op Facebook, Instagram en Twitter maakten heel wat los bij mensen. Daarom heb ik besloten dit recept maar eens online te zetten, zodat veel meer mensen ervan kunnen genieten. Komt ‘ie:

Wat heb je nodig?

 • Bakvorm (bijvoorbeeld 24 cm)
 • Beslagkom
 • Rasp
 • Garde
 • Spatel
 • En natuurlijk een oven :)

Ingrediënten worteltjestaart

 • 400 gram (witte) suiker
 • 350 ml zonnebloemolie
 • 4 verse eieren
 • 250 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 2 theelepels kaneelpoeder
 • 400 gram geraspte worteltjes
 • 120 gram walnoten (gemalen)

Ingrediënten voor de topping

 • 150 gram poedersuiker
 • 350 gram MonChou
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 60 gram magarine (op kamertemperatuur)

Let op: Koop margarine niet in een bakje, maar in een pakje en let bij het kopen van MonChou erop dat je de kleine pakjes in zilveren papiertje koopt in plaats van de kuipjes.

Bereiding

We beginnen met het voorverwarmen de over, gaan dan het beslag maken. Wanneer het beslag in de oven gaat hebben we alle tijd om de topping te maken. Geen stress dus :) Vergeet niet de magarine en MonChou even buiten de koelkast te leggen voor je begint.

Verwarm de over voor op 150 graden en begin bereid de ingredienten voor. Weeg alles netjes af en hak de walnoten (pletten of malen mag natuurlijk ook :)) en rasp de worteltjes. Houd er rekening mee dat hoe fijner je de wortelen raspt en hoe fijne je de walnoten hakt, hoe fijner het beslag wordt. Ik zelf heb de wortelen op alleen op “standje fijn” geraspt zodat je een wat grovere stuctuur in je taart krijgt. Maar mocht je een fijn beslag willen kan je ervoor kiezen de worteltjes en noten fijner te maken.

worteltjes-raspen

Als alle ingrediënten klaar staat kan je starten met het mixen van de suikerzonnebloemolie en de eieren in de beslagkom. Voeg in een ander schaaltje de bloembakpoederzout en kaneel samen en meng dit vervolgens met de garde beetje bij beetje met het beslag. Voeg de geraspte wortelen en walnoten als laatste toe aan het beslag en roer het nog even goed door.

Let op: Voor de versiering van de taart is het leuk om wat wortelschaafsel achter te houden, zodat je dat over de topping kunt strooien

worteltjestaart-beslag

Vet de springvorm in met boter en giet het beslag erin. Zet de taart ongeveer 50 – 60 minuutjes in de voorverwarmde over (nog steed 150 graden).

worteltjestaart-basis

De topping

Spoel snel de beslagkom om, of pak een schone en voeg daar de poedersuikerMonChouvanille-extraxt en margarine aan toe. Klopt alles met een spatel goed door en zet het mengsel in de koelkast. Tip: Laat de spatel in de kom staan in de koelkast. Deze kan je later gebruiken om de topping aan te brengen op de taart. Dat scheelt toch weer afwas 😉

worteltjestaart-topping

Finishing touch

Wanneer de taart is afgekoeld kan deze uit de vorm worden gehaald en kan de topping aangebracht worden. Doe dit met een spatel. Ik gebruikte hiervoor een rubberen spatel. Strooi als laatste de achtergehouden wortelschaafsel over de taart en smullen maar!

worteltjestaart-resultaat

Dit recept ook gemaakt? Laat ons even weten of het lekker was in de reacties hieronder. Dat vinden we leuk :)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *