Shepherd’s pie

Het begint alweer af te koelen en het regent af en toe alweer flink. Kortom, mijn favoriete seizoen komt er aan. Herfst! Ook vanwege het eten en de bokbiertjes is dit seizoen favoriet. Vandaag een recept voor Shepherd’s pie; goed vullend en troostrijk voedsel!

Wat heb je nodig?

Benodigheden

  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Vuurvaste schaal
  • Snijplanken en messen
  • Stamper

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 750 gram aardappels
  • 1 flinke theelepel komijn
  • 2 grote uien
  • 100 gram spekjes
  • 1 vleestomaat
  • een half bosje peterselie
  • een eetlepel olie
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout en peper
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 50 gram geraspte kaas (of meer als je dat lekker vind)
  • 30 gram boter

IMG_1125.JPG (2)

Bereiding

Schil de aardappels en kook ze met zout en komijn.

Snij 1 ui fijn en de ander in ringen. Snij de tomaat in plakjes en snij de peterselie fijn.

IMG_1129.JPG (2)

Bak de uien (alleen de fijngesneden) met een beetje olie glazig in een koekenpan en voeg daarna de spekjes toe. Nadat je de spekjes hebt aangebakken kan je het gehakt toevoegen en rul bakken.  Voeg vervolgens de tomatenpuree, zout, peper, peterselie en paneermeel toe en meng goed. Mmm, lekker mengseltje!

IMG_1133.JPG (2)

Giet de aardappelen af en maak hier puree van. (of laat je lieftallige assistent dit doen 😉 )
IMG_1136.JPG (2)

Nu doe je eerst het gehaktmengsel in de ovenschaal en vervolgens leg je de uienringen daarop. Daar weer bovenop komen de plakken tomaat. Vul nu de rest van de schaal met de aardappelpuree en strooi als laatste de kaas erover heen. Mooie lagen!

IMG_1141.JPG (2)

Nu moet het geheel nog 25-30 minuten in een voorverwarmde oven (hete lucht – 200 graden en gasoven stand 4-5). Eet smakelijk!
IMG_1147.JPG (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *