West Highland Way – dag 7

We stonden vandaag iets later op dan normaal, omdat we maar 14 kilometer te lopen hadden. We gingen rustig ontbijten en nu zagen we ineens het uitzicht vanuit het Kings House Hotel dat we de middag/avond ervoor nauwelijks hadden gezien vanwege de regen. Het uitzicht was spectaculair! Adembenemend! Niet voor niets zijn er in deze omgeving diverse films opgenomen, waaronder Lord of the Rings.

9.0004

Rond half 10 gingen we op pad en lieten we het Kings House Hotel achter. Het was droog en koud, met een mooie wolkenlucht, maar het waaide wel weer enorm hard. Maar we waren goed ingepakt en konden dit weer wel aan!

9.0005

Al snel begonnen we met klimmen. In deze route zat het hoogste punt van de West Highland Way en daar moesten we komen via de Devils Staircase. Deze klim loopt over een oude military road en gaat al zigzaggend de berg op. Het is niet zo erg als het klinkt, maar toch wel zweten hoor. Die handschoenen konden wel uit!

9.0006

Boven aan gekomen heb je aan alle kanten een fantastisch uitzicht. We hebben geluk met het weer en kunnen ver weg kijken.

9.0012

We zijn echter nog niet begonnen met de afdaling of uit het niets daalt er een hagelbui over ons heen. Keiharde hagelstenen waai recht in ons gezicht, we voelen ons echte overlevers :) Na 20 minuten is het weer voorbij en we zoeken een plekje voor de lunch. We zitten tegen de berg, met mooi uitzicht op het Blackwater Resevoir.

9.106

We besluiten om niet te lang te blijven zitten en dat is maar goed ook, want het begint al weer te hagelen. Nu krijgen we het toch echt wel koud en we lopen goed door. We zijn al een goed eind afgedaald en we komen bij het begin van een aantal enorme pijpen die water naar beneden, naar Kinochleven vervoeren. Wij moeten zelf ook nog zo’n 300 meter naar beneden om in Kinochleven te komen. We lopen via een zig-zag weg met losse keien, wat enorm lastig en vermoeiend afdalen is.  We zijn blij als we beneden bij de rivier Leven aankomen.

IMG_1363

We lopen nog een klein stukje door het dorp en komen dan aan bij de slaapplek van deze nacht; B&B Alt-Na-Leven. We worden opgevangen door twee enorm gastvrije mensen! We mogen meteen onze natte kleren en schoenen geven, die worden voor ons gedroogd. De kamer zelf is spic en span en vol met allerlei extra’s (chocolaatjes, koekjes, badjassen, zeepjes, etc.) Fantastisch relaxed! (Oja, van onze gastvrouw hoorden wij dat dit dorp een 9 scoort op de Midges schaal van 0-10 , dus wees gewaarschuwd als je hier zomers heen gaat :) )

IMG_1368

Lees het vervolg met het laatste deel van de route van Kinochleven naar Fort William.

 

2 Reacties West Highland Way – dag 7

  1. Pingback: West Highland Way - dag 6 - Volgens Maartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *