West Highland Way – dag 6

Bij het opstaan regende het al pijpenstelen. We keken een tijd naar de hemel, maar zagen geen enkel blauw plekje. We moesten ons er maar bij neer leggen dat dit een natte dag zou worden. We vertrokken uit ons iniminikamertje in Tyndrum en namen de bus naar Bridge of Orchy. Een Citylink bus vertrok op zondagochtend vroeg; een klein ritje voor een flinke prijs!

7.002

De eerste 5 km liepen we vanuit Bridge of Orchy meteen flink omhoog door een bos en vervolgens door moorland. Ondanks het slechte weer was dit toch een mooi stukje en op het gegeven moment zagen we in de verte Loch Tulla en dichterbij het Inveroran hotel.

loch tulla

Wij konden helaas geen plek krijgen in dit hotel en daarom hadden we de extra nacht in Tyndrum doorgebracht, maar het zag er wel uit als een knusse plek. We besloten om hier even warme koffie te drinken.

De tocht gaat verder over een (semi) verharde weg en gaat over in een oude millitary road. Deze weg loopt 14 km door drassige  moorland. Het wordt geadviseerd om op de paden te blijven, want je kan aardig wegzakken in het veen. Je kan ver weg kijken, want het pad loopt redelijk vlak over een plateau (Black Mount).

8.003

Het is niet een heel moeilijke route, maar het regent en waait enorm, wat het toch vermoeiend maakt.  Er is geen enkele mogelijkheid om even te zitten om te rusten of te lunchen en daarom eten wij al lopend een aantal flapjacks (lekkere havermout koeken). Dat gaf ons in ieder geval genoeg energie om de weg voor ons te vervolgen.

8.006

Nadat we weer iets gestegen hadden kregen we nu voor het eerst uitzicht op Glencoe en even later het Glencoe Mountain Resort. We zijn weer een beetje terug in de bewoonde wereld. Het regent nog gestaag, maar het is nu nog maar een klein eindje en we zien onze overnachtingsplek al in de verte.

8.1019

We slapen in het Kings House Hotel, de enige overnachtingsplek op dit deel van de route. Wij hebben al onze overnachtingen van te voren geboekt en dat is maar goed ook, want het zit helemaal vol!

Het hotel heeft een grote kamer om je kleren te drogen, want we goed kunnen gebruiken en verder twee pub’s en een lounge. De kamer is klein maar netjes. We hebben een gedeelde badkamer, maar ook dat ziet er prima uit. Al met al een fijne, gezellige plek  en genoeg te doen om je een avondje te vermaken!

8.009
Lees hier dag 7 van de West Highland Way; van Kings House Hotel naar Kinochleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *