West Highland Way – dag 4

Onze nacht verliep rustig in de Drovers Inn en we hebben geen spoken gezien. Echter, toen we naar buiten keken was het wel spookachtig slecht weer. Brrr. We besloten om ons eerst maar eens te goed te doen aan een full Scottish breakfast, voordat we aan onze tocht van 19 km naar Tyndrum zouden beginnen.


drovers inn zaaltje
We mochten al meteen weer gaan klimmen. Gelukkig was het een makkelijk en begaanbaar pad en dus ook goed te doen. Het eerste deel van de route liepen we langs de Falloch; een ontzettend mooie rivier, vol bochten en stroomversnellingen.
Falloch
De route is mooi en het begint al echt was bergachtiger te worden. Door de regen en de mist wordt het echter toch een pittige tocht, omdat alle paden zijn veranderd in modderpoelen. Natuurlijk hebben we onze stevige bergschoenen en gamaschen (een soort beenkappen die zorgen dat je broek schoon blijft) aan, maar bij sommige stukken helpt dat niet eens.  De modder zou zeker tot je onderbroek komen :) Zeker op het moment dat we ook nog een stel koeien met kalfen op ons pad tegen komen. We kunnen niet door de kudde koeien, we willen niet door de blubber. Er omheen dan maar…..
een grauwe vierde dag
Ook interessant is de tunnel waarmee we onder de spoorlijn moeten komen. Dat is een mooie oefening voor een bootcamp, zeker met zo’n rugzak op.
onder de weg door
Al met al blijft het een grijze dag met veel (mot)regen en we zijn dan ook blij dat we op het gegeven moment in het bos komen te lopen. Hier kan je ook de afslag maken naar het dorpje Crianlarich, voor bijvoorbeeld lunch of koffie. Toen wij er waren, waren ze net bezig met boswerkzaamheden op deze afslag en we besluiten dan ook om door te lopen. We hebben ook zelf broodjes bij ons (besteld in de Drovers Inn) en ook warme thee. We zoeken een droog moment uit om dit in het bos eens lekker op te eten.
5.005
Het voordeel van al die nattigheid is wel dat alles zo mooi groen is! 50 shades of green; daar wordt ik nou opgewonden van!
50 shades of green
Als we uit het bos komen moeten we de autoweg oversteken en lopen we weer door de weilanden naar een grote boerderij. Hier zijn enorm veel schapen en pasgeboren lammetjes, zo lief! De boer was volgens mij niet echt een subtiel persoon, want hij had die arme schaapjes met een spuitbus flink gemarkeerd. Niet alleen een streepje, maar gewoon hun hele koppie.  Rose voor vrouwtjes en blauw voor mannetjes. Best een raar gezicht om van die roze en blauwe schapen door het weiland te zien lopen.
schapenveld
Vanaf de boederij is het niet ver meer naar Tyndrum en de zon begint zowaar een beetje te schijnen.  In de omgeving van Tyndrum is vroeger schijnbaar veel gevochten en we komen lang diverse memorials en ‘batllefields’.  Via een camping komen we aan in Tyndrum, de plek waar we 3 nachten zullen overnachten.
hee, de zon
We slapen in b&b Dalkell cottage.  De eerste twee nachten slapen we in de cottage. Dit klinkt mooier dan het daadwerkelijk was, het was namelijk nogal ouderwets en aftands. Maar er was een warme douche en een groot bed, dus ons hoor je niet klagen. We komen er al snel achter dat er werkelijk niets te beleven is in Tyndrum, behalve dan het beste fish and chips restaurant van heel UK! Hier gingen we dus maar eens ons avondeten ophalen. Niet alleen de vis was lekker, ze hadden er ook goddelijke Carrot cake. Hoera!
Carrot cake
Lees hier dag 5, van Tyndrum naar Bridge of Orchy.

2 Reacties West Highland Way – dag 4

  1. Pingback: West Highland Way - dag 3 - Volgens Maartje

  2. Peter

    Leuk om hele tocht zo te volgen. Wel superieur om na allesverzengende tocht niet te hoeven gaan lunchen omdat je sanwiches en warme thee (!!!) bij je hebt.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *