Mosterdsoep

Soep is best lekker op zijn tijd en helemaal lekker is deze romige mosterdsoep.  Het recept is redelijk eenvoudig en binnen een half uur zet je een verse pan soep op tafel! 

Wat heb je nodig?

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Pan met dikke bodem
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Grote kom

 Ingrediënten

  • 1 prei
  • 4 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 liter kippenbouillion
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 100 ml kookroom
  • 2 eieren

Bereiding

Snij allereerst de prei in ringen. Doe een beetje olijfolie in de soeppan en bak de prei op een zacht vuur tot hij zacht is.

Prei

Nu kan je er 4 eetlepels Dijon mosterd bij doen en een aantal minuten met de prei meebakken.

Prei met mosterd bakken

Voeg nu de kippenbouillon toe en roer goed, zodat je een egale vloeistof krijgt. Het geheel moet nu eerst 10 minuten koken.
Ondertussen kan je vast een roux maken in de dikkebodempan. Laat de roomboter smelten en roer dan de bloem er door heen. Dit moet zeker 10 – 15 minuten pruttelen. Let op dat je het niet laat aanbranden of verkleuren!

Roux

Na 10 minuten kan je de soeppan van het vuur halen en het geheel met een staafmixer pureren. Daarna zeef je het geheel en gooi je de soep terug in de pan. Ik heb hier geen foto’s van, want de preiresten in de zeef zijn er niet heel appetijtelijk uit.

Als je dit allemaal hebt gedaan, dan breng  je de soep weer aan de kook, voeg de roux toe en roer goed.Klop nu de eieren met de room los. Na een paar minuten koken haal je de pan van het vuur en roer je het ei-room mengsel en een eetlepel mosterd door de soep.

Mosterdsoep

De soep is nu klaar om opgediend te worden. Het is meer dan genoeg voor twee grote kommen of vier borden als bijvoorbeeld voorgerecht.
Eet smakelijk!

2 Reacties Mosterdsoep

  1. Gerda

    Hmmmm, geweldig allemaal. Mosterdsoep kan ook met Doesburgse mosterd en uitgebakken spekreepjes.
    En dan Paris… binnenkort maar eens samen?
    Eerst maar eens verhuizen…

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>