Appelflap

Stel, je krijgt onverwacht visite van je oma die ook nog eens een enorme zoetekauw is en je hebt niets bij de koffie. Wat doe je dan? Dan maak je binnen een half uurtje even deze super lekkere appelflappen klaar!

Wat heb je nodig?

Benodigdheden

  • Schilmesje
  • Kwastje

Ingrediënten

Voor 8 flappen:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • rozijnen
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei

Bereiding

Laat eerst de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven vast voor op 220 graden. Schil de appels en snij in blokjes.

Appels in blokjes
Voeg nu de rozijnen toe; ik doe altijd net iets minder rozijnen dan appel. Voeg ook het suiker en kaneel toe en roer alles door elkaar.

Je kan nu op elk plakje bladerdeeg een beetje van je appelmengsel doen. Zorg dat je er niet teveel op doet, anders kan de flap niet meer dicht.

Vulling op de appelflap
 
Nu kan je de flap dichtvouwen en de randjes op elkaar drukken met een vorkje.
Flap dichtmaken
 
Voordat je de flappen in de oven doet bestrijk je ze nog met een beetje losgeklopt ei en strooi je er nog een beetje suiker overheen. Nu mogen ze 20 minuutjes in de oven en klaar is je warme appelflap voor bij de koffie!
 
Klaar is je appelflap
 
Yummie yummie!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *