Tomatentaart met gehakt en geitenkaas

Heb je geen zin om uitgebreid te koken? Probeer dan eens deze hartige taart met gehakt, tomaat en geitenkaas. Als je rustig aan doet, dan heb je de voorbereidingen binnen een kwartiertje getroffen. Dat moet te doen zijn toch?

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 150 gram milde geitenkaas
  • 300 gram gehakt
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • Een handje rucola sla
  • 3 eetlepels pesto
  • Een beetje Italiaanse kruiden of alleen oregano
  • Peper en zout

Tools

  • Een lage ovenschaal / taartvorm (ongeveer 30cm doorsnede)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het bladerdeeg uit de vriezer, als je dat nog niet gedaan had. Spreid de 7 plakjes uit op het aanrecht, zodat ze snel ontdooien. Binnen 5 á 10 minuten zijn ze klaar voor gebruik.

7 plakjes laten ontdooien

Vet de ovenschaal in met boter en bekleed de schaal met de (inmiddels ontdooide) bladerdeegplakjes. Met 7 plakjes kan je precies een overschaal van 30cm doorsnede bekleden.

  1. Leg 1 plakje in het midden van de schaal;
  2. Leg aan alle zijkanten van het middelste plakje weer andere deegbladen, zodat je een kruis van bladerdeeg krijgt;
  3. Snijd de laatste twee plakjes in twee driehoekige delen en vul hiermee de overgebleven gaten op.

Bladerdeeg

Bladerdeegplakjes in twee delen snijden

Overgebleven gaten opvullen met bladerdeeg

Bak ondertussen het gehakt rul in een koekenpan en voeg er voor de smaak wat kruiden (Italiaanse of oregano) en wat zout en peper aan toe (naar smaak).
Smeer met een lepel drie eetlepels pesto over de bodem van bladerdeeg en bedek deze vervolgens met het gehakt.

Pesto, yummie!

Strooi vervolgens de geraspte kaas weer over het gehakt en bedek de taart met de in plakken gesneden tomaten. Verbrokkel als laatste de geitenkaas over het geheel en plaatst de ovenschaal in de voorverwarmde oven.

Zet de taart in de oven

Laat de taart 30 minuten in de oven staan (nog steeds op 180 graden).

Bedek de warme taart met rucola sla of verse kruiden (bijvoorbeeld basilicum) en smullen maar!

Smullen maar!

Ga je dit recept ook maken, of heb je dat al gedaan? Wij zijn benieuwd of je het net zo’n geslaagd recept vindt als wij. Laat het ons weten in de reacties hieronder.

 

5 Reacties Tomatentaart met gehakt en geitenkaas

  1. gerda robberecht

    Nu ik tomaten genoeg heb gekweekt ga ik deze taart zeker eens bakken. Voeg nog maar lekkere recepten toe. Groetjes Gerda

    Reply
    1. Maartje

      Ik hoop dat het gesmaakt heeft! Zodra ik weer een keuken heb (zit in een verbouwing) en het weer wat meer binnenzitweer wordt, dan ga ik zeker weer recepten plaatsen!

      Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>