Met Pasen is de verleiding om je te buiten gaan aan chocolade paaseitjes erg groot. Gelukkig kan je dit jaar ook zelf iets creatiefs in elkaar zetten met dit simpele recept voor Paasnestjes.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
- Grote plak chocolade (melk, puur of wit)
- Cornflakes
- Kleine eitjes, bijvoorbeeld suikereitjes of fruiteitjes
Tools
- Pan heet water
- Een kom
- Aluminiumfolie
Niveau
“Een kind kan de was doen”
Bereiding
Zet alvast een pan met water op, zodat het water kan gaan koken. Dit hebben we zo nodig om de chocolade te smelten. Bedek ondertussen een snijplank of bakplaat met aluminiumfolie, hier gaan we straks de nestjes op maken. Maak nu de cornflakes fijn met een vijzel of een lepel. Het is aan jou wat je mooi vind; hoe fijner de cornflakes, hoe kleiner je de nestjes kan maken.
Als het water kookt, plaats dan een schaal in het water en zet het vuur laag. We gaan nu de chocolade au-bain-marie laten smelten.
Als alle chocolade gesmolten is, dan kan je de cornflakes toe voegen. Voeg voldoende cornflakes toe om een stevige mix te krijgen, maar zorg wel dat alle cornflakes volledig zijn bedekt met chocolade.
Maak nu met een lepel een hoopje op het aluminiumfolie. Maak in het midden een kuiltje en leg hier drie eitjes in. Ga zo door tot het hele mengsel op is.
Nu moet je het geheel minstens 2 uur in de koelkast zetten om hard te worden. Ik heb nestjes gemaakt van witte- en melkchocolade. Voor de eitjes heb ik fruitige eitjes en chocoladepinda’s gebruikt. Als variant kan je in plaats van cornflakes ook geraspte kokos gebruiken.
Het is een heel makkelijk recept en leuk om samen met kinderen te maken. Vrolijk Pasen!
Zo, die waren lekker
Fijn!