Paasnestjes

Met Pasen is de verleiding om je te buiten gaan aan chocolade paaseitjes erg groot. Gelukkig kan je dit jaar ook zelf iets creatiefs in elkaar zetten met dit simpele recept voor Paasnestjes.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • Grote plak chocolade (melk, puur of wit)
  • Cornflakes
  • Kleine eitjes, bijvoorbeeld suikereitjes of fruiteitjes

Tools

  • Pan heet water
  • Een kom
  • Aluminiumfolie

Niveau

“Een kind kan de was doen”

Bereiding

Zet alvast een pan met water op, zodat het water kan gaan koken. Dit hebben we zo nodig om de chocolade te smelten.  Bedek ondertussen een snijplank of bakplaat met aluminiumfolie, hier gaan we straks de nestjes op maken. Maak nu de cornflakes fijn met een vijzel of een lepel. Het is aan jou wat je mooi vind; hoe fijner de cornflakes, hoe kleiner je de nestjes kan maken.

Cornflakes fijn maken

Als het water kookt, plaats dan een schaal in het water en zet het vuur laag. We gaan nu de chocolade au-bain-marie laten smelten.

Chocolade au-bain-marie laten smelten

Als alle chocolade gesmolten is, dan kan je de cornflakes toe voegen. Voeg voldoende cornflakes toe om een stevige mix te krijgen, maar zorg wel dat alle cornflakes volledig zijn bedekt met chocolade.

Cornflakes toevoegen

Maak nu met een lepel een hoopje op het aluminiumfolie. Maak in het midden een kuiltje en leg hier drie eitjes in. Ga zo door tot het hele mengsel op is.

Chocoladenestjes maken

Nu moet je het geheel minstens 2 uur in de koelkast zetten om hard te worden. Ik heb nestjes gemaakt van witte- en melkchocolade. Voor de eitjes heb ik fruitige eitjes en chocoladepinda’s gebruikt. Als variant kan je in plaats van cornflakes ook geraspte kokos gebruiken.

Vrolijk Pasen!

Het is een heel makkelijk recept en leuk om samen met kinderen te maken. Vrolijk Pasen!

2 Reacties Paasnestjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>